Bio-algeen THK

Primijenjuje se za: erozivnu zaštitu

Pakiranja i cijene: 

25KG – NA UPIT

Stabilizira nasipe, obale, brane i prirodne strmine. Bio-algeen THK koncentrat čak i sterilni pijesak pretvara u plodno tlo, značajno je i povećanje zadržavanja vode. Njegovim dodavanjem u zemlju popravlja se pH vrijednost. U procesu gradnje ili renovacije golf terena na pješčanim zonama, bio-algeen THK osigurava izdržljivost trave u dugim i sušnim periodima.

Opis proizvoda

Korisni linkovi:

Bio-algeen THK analiza

 

Za stabiliziranje obala kanala i zaštitu od erozije

Najbolji rezultati u stabilizaciji obalne strmine kanala dobiveni su tek primjenom BIO-ALGEEN THK (natrijeva alginata). Po svome sastavu radi se, dakle, o natrijevu alginatu koji je u određenom odnosu pomiješan sa montmorilonitom.

U kontaktu s vodom BIO-ALGEEN THK proizvodi tzv. ton-humus kompleks, ima tiksotropna svojstva, a u kontaktu s tlom počinje stvarati karakterističan gel (žele).

BIO-ALGEEN THK blagotvorno djeluje na plodnost tla, koje postaje idealnom osnovom za ozelenjavanje.

Mješavini zemlje i vode dodaje se 2% BIO-ALGEEN THK – natrijeva alginata. Smjesa dobiva tako potrebnu tečnost i optimalnu mogućnost za ispumpavanje.

Primjenom BIO-ALGEENA postignuti su najbolji rezultati u smislu zaštite obale od erozija, jer bez njegove primjene ne može se postići potreban kontakt punjenja s podlogom – nasipom. Tek njegovom primjenom dobije se homogeno, stabilno i protočno tijelo idealno za ozelenjavanje i otporno na erozije.