Bio-algeen korijenski koncentrat

Primijenjuje se za: biljke, zelene površine, regeneracija stabala

Pakiranja i cijene: 

5L – 96.41 KM

10L – NA UPIT

Namijenjen je brzom aktiviranju i stimuliranju rasta korijenske mase. Pri sađenju i presađivanju reducira transplantacijski šok. Primjenjuje se kao korijenska kupka, ili kao početna vodena mješavina koja omogućava biljkama brzi primitak vode i hranjiva. Bio-algeen korijenski koncentrat pomaže biljci da se brže i lakše prilagodi novoj zemlji.

Opis proizvoda

Korisni linkovi:

Bio-algeen korijenski koncentrat analiza

Preparat je namijenjen brzom aktiviranju i stimuliranju rasta korijenske mase.

Bio-algeen korijenski koncentrat stvara polupropusne membrane na korijenju biljaka koje omogućuju prolaz vode s otopljenim tvarima iz područja niže koncentracije (tlo) ka području više koncentracije (korijen). Njegovim djelovanjem brzo se uspostavlja potrebni osmotički pritisak, te biljka može odmah primiti vodu i hranjivo.

Bio-algeen korijenski koncentrat potiče biljku na stvaranje sustava finih korijenčića. Uspješno smanjuje “transplantacijski šok”.

Upute za primjenu

Biljke bez kontejnera
Upotrebljava se mješavina 1 dio bio-algeena na 8 dijelova vode. Uroniti korijenje ili biljku u otopinu, posaditi i zaliti.
Biljke sa kontejnerom
Mješavina: 1 dio bio-algeena na 100 dijelova vode. Posaditi biljku u pripremljeno tlo, a mješavinu upotrijebiti za zalijevanje.
Saniranje drveća
Pripremiti mješavinu 1:10. Željeznom šipkom u području korijenja načiniti rupe (40 – 50 cm duboke, razmak 50 cm) i potom ih napuniti pripremljenom mješavinom.
Ili:
Načiniti rupe 40 – 50 cm duboke u razmaku od 1 m i naizmjence ih puniti s bio-algeen korijenskim koncentratom i mješavinom bio-algeen granulata i pijeska (omjer 1 : 1).
Ključići
Ključiće umočiti u mješavinu 1 dio bio-algeena na 8 dijelova vode, posaditi ga u supstrat i održavati ga vlažnim.